Ринок нафти застиг в очікуванні звіту Міненерго США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти застиг в очікуванні звіту Міненерго США

Енергетика
167
Ціна на нафту втримується в середу 9 квітня поблизу позначки закриття напередодні. Учасники ринку очікують дані щодо запасів нафти в США, щоб визначитися з подальшим напрямком руху котирувань.
Ринок нафти перебуває в досить спокійному стані протягом двох останніх торговельних сесій. При досить сильному бажанні інвесторів використати нафтові ф'ючерси як інструмент одержання високого прибутку, не можна не помітити, що фундаментальні фактори починають все сильніше давити на ринок.
На середу 9 квітня запланований вихід звіту міністерства енергетики США. За прогнозами, знову очікується зростання запасів “чорного золота” в Америці. За оцінкою Bloomberg, запаси нафти виростуть на 2,5 млн. барелів, а бензину скоротяться на 2,5 млн. барелів. За версією Dow Jones, запаси нафти зростуть на 2,4 млн. барелів, а бензину скоротяться на 2,3 млн. барелів.
Втім, навіть падіння запасів бензину стає не настільки серйозним фактором, якщо взяти до уваги тенденцію до зниження попиту на нього. Приміром, міністерство енергетики США очікує, що в літній сезон середньодобовий попит на бензин скоротиться на 85 тис. барелів. Крім того, за даними Master Card Inc. (MA), минулого тижня середньодобове споживання бензину скоротилося до 9,04 млн. барелів, що на 6,8% менше, ніж в аналогічний період роком раніше, коли середньодобове споживання становило 9,71 млн. барелів.
Проте, на електронних торгах NYMEX в Азії ціна на нафту втримується поблизу рівня закриття напередодні. Станом на 9:20 за Москвою, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в травні коштує $108,74, що на $0,24 вище від ціни закриття. Барель нафти марки Brent коштує $106,55, що на $0,21 вище від ціни закриття напередодні.
Ринок очікує дані щодо запасів, а також розвиток ситуації на фондових майданчиках, щоб визначити тренд нафтових ф'ючерсів. При тиску фундаментальних факторів нафтовий ринок все-таки залишається одним з найпривабливіших для спекуляцій “великими” гравцями. Однак ігнорувати наростаючий фундаментальний тиск також не здається можливим
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас