Конкурсна комісія пропонує визначити початкову вартість 67,79% "Укртелекому" на рівні 12 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкурсна комісія пропонує визначити початкову вартість 67,79% "Укртелекому" на рівні 12 млрд грн.

Енергетика
193
Конкурсна комісія пропонує уряду затвердити початкову вартість 67,79% акцій ВАТ "Укртелеком", що виставляють на конкурс, на рівні 12 млрд грн.
Відповідно до наявного в розпорядженні агентства проекту умов конкурсу, які Фонд державного майна (ФДМ) передав Кабінету міністрів для затвердження, переможець конкурсу повинен буде зберегти облікову чисельність співробітників "Укртелекому", що склалася на 1 січня 2008 року, мінімум шість місяців і не допустити скорочення робочих місць протягом трьох років.
У випадку розриву трудового договору в ці роки, інвестор зобов'язаний буде виплатити вихідну допомогу залежно від стажу роботи: від 1 до 5 років - 6 місячних зарплат, від 6 до 10 років - 12, від 11 до 20 років - 24, а більше 20 років - 36 місячних зарплат.
Крім того в соціальній сфері новий власник зобов'язаний забезпечити виконання колективного договору на 2006-2011 року, збереження всіх визначених трудовим договором пільг, не передбачених законодавством, а також не допустити зменшення розміру середньомісячної заробітної плати, що склалася за останні 12 місяців до покупки пакета.
Покупець повинен буде підвищувати розмір заробітної плати не менше ніж на індекс інфляції протягом трьох років після покупки, продовжити програму недержавного пенсійного забезпечення співробітників, а також утримувати 32 об'єкта соціальної сфери товариства.
При цьому комісія пропонує затвердити п'ятирічний термін дії зобов'язань покупця із приводу умов, що не мають визначеного періоду реалізації.
Відповідно до поданого проекту, покупець також повинен буде підтримувати лістинг акцій ВАТ на одній з українських фондових бірж, подати у ФДМ концепцію післяприватизаційного розвитку підприємства, що містить зобов'язання щодо виконання умов конкурсу і бізнес-план післяприватизаційного розвитку ВАТ.
Проект умов, розроблених конкурсною комісією, також припускає виплату дивідендів за результатами 2008 року і виконання умов кредитного договору від серпня 2005 року, коли Укртелеком залучив $250 млн. від консорціуму банків Deutsche Bank і Credit Suisse, і додаткової угоди з банками-нерезидентами із приводу погашення та обслуговування цього кредиту.
Новий власник також повинен забезпечити прибуткову діяльність компанії на кінець третього фінансового року з дати покупки.
Пропонується також зобов'язати його три роки зберігати ємність телефонної мережі та ліній зв'язку на рівні не нижче існуючого, завершити роботи із заміни аналогових АТС на 250 тис. портів і 1 млн аналогових ліній цифровими, впровадити нові системи нумерації, закуповувати вітчизняну науково-дослідну та нормативно-технічну документацію на суму мінімум 6 млн грн щорічно з урахуванням інфляції, а також надавати загальнодоступні телекомунікаційні послуги, у тому числі й у віддалених населених пунктах.
Крім того покупець повинен буде проголосувати за виплату дивідендів у розмірі 30% чистого прибутку ВАТ в 2008 році з перерахуванням державі їхньої частки.
Серед пропонованих для затвердження умов - забезпечення роботи системи урядового зв'язку, готовності телекомунікаційних мереж до роботи в умовах надзвичайних ситуацій. При цьому протягом двох років після покупки переможець конкурсу зобов'язаний забезпечити безкоштовну передачу в державну власність окремої телекомунікаційної мережі спеціального призначення.
У сфері корпоративних відносин і розпорядження майном інвестор буде зобов'язаний забезпечити утримання і збереження держмайна, що не ввійшло в статутний фонд, але перебуває на балансі "Укртелекому", п'ять років без попереднього узгодження із ФДМ не допускати відчуження більше 1% майна, а також до повного виконання умов договору купівлі-продажу не голосувати за зміну розмірів статутного фонду і зміну номіналу акції
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас