Загальний обсяг кредитів АППБ "Аваль" малому і мікробізнесу перевищив 30 млн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загальний обсяг кредитів АППБ "Аваль" малому і мікробізнесу перевищив 30 млн. дол.

Кредит&Депозит
75
Обсяг кредитів, виданих акціонерним поштово-пенсійним банком «Аваль» підприємствам малого і мікробізнесу за час роботи по програмі ЕБРР і НУФ (з 1997 року), станом на 1 липня н.р. перевищив 30 млн. дол. США. Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на начальника відділу мікрокредитування АППБ «Аваль» Андрія Шпига.
За його словами, у цілому з 1997 року банк «Аваль» видав близько 4 тис. кредитів по програмах кредитування малого і мікробізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку і Німецько-українського фонду, з яких 1,6 тис. кредитів на загальну суму 10,4 млн. євро було видано по програмі Німецько-українського фонду і понад 2,2 тис. кредитів на суму 20 млн. дол. по програмах ЕБРР для малого і мікробізнесу.
Як повідомив А. Шпиг, банк «Аваль» постійно нарощує обсяги кредитування малих і мікропідприємств, а також підключає до програми мікрокредитування усе більше число обласних дирекцій і філій банку. «Так, якщо на початку 2001 року банк щомісяця видавав по програмі мікрокредитування в середньому по 100 кредитів, на початку нинішнього року — по 200 кредитів, то починаючи з квітня середньомісячне число мікрокредитів, видаваних банком «Аваль», складає 260-270. При цьому загальний обсяг кредитів, видаваних банком малим і мікропідприємствам, зріс з 1,1 млн. дол. до 1,8-1,9 млн. дол. на місяць», — підкреслив він.
За його словами, за другий квартал нинішнього року банк видав близько 750 кредитів на загальну суму 4,8 млн. дол. США, з яких 2,2 млн. дол. приходиться на мікрокредити по програмі ЕБРР (середня сума кредиту — 5 тис. дол.). Ще 1,8 млн. дол. складають малі кредити по програмі ЕБРР (середня сума кредиту на одного позичальника — 28,4 тис. дол. США), тоді як інші кошти були видані по програмі мікрокредитування Німецько-українського фонду (середня сума кредиту — 3,2 тис. євро).
А. Шпиг також повідомив, що найбільш активно в другому кварталі малий і мікробізнес кредитували Кримська республіканська дирекція, Дніпропетровська, Чернівецька обласні дирекції банку «Аваль». В даний час по програмах мікрокредитування працюють підрозділи банку «Аваль» у Дніпропетровську, Криму, Харкові, Львові, Хмельницькому, Кривому Розі, Миколаєві, Запоріжжі, Білій Церкві, Броварах, а також у Херсоні і Чернівцях.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас