Євро міцніє проти долара і фунта на очікуваннях рішень щодо ставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро міцніє проти долара і фунта на очікуваннях рішень щодо ставок

Казна та Політика
386
Єдина європейська валюта зміцнює у вівторок 8 квітня свої позиції проти американського долара на очікуваннях, що ЄЦБ утримається від зниження ставки під час засідання на поточному тижні, а ФРС продовжить її знижувати, про що стане відомо із протоколу останнього засідання Комітету з операцій на відкритому ринку.
Євро зміцнювався до $1,5798, але потім відкотився до $1,5741 станом на 6:30 за лондонським часом з $1,5711 увечері в Нью-Йорку. Єдина європейська валюта також зміцніла проти ієни до 161,04 ієн з 160,88 ієн увечері в Нью-Йорку. Курс долара до ієни становив 102,27 ієн з 102,40 ієн увечері в Нью-Йорку.
Британський фунт стерлінгів почував себе вкрай незатишно. Очікування того, що вже на цьому тижні Банк Англії знизить свою ключову ставку з 5,25% до 5% негативно позначаються на британці. Курс фунта ослабнув відносно євро до 79,32 пенсів. Проти долара британська валюта також ослабнула до $1,9874 з $1,9883.
Розміщення сил на Chicago Board of Trade не змінилося із учорашнього дня. Як і раніше, ймовірність зниження ставки ФРС США на 50 базисних пункту оцінюється в 36%, а на 25 базисних пункту в 64%. При цьому очікування зниження ставки ЄЦБ продовжують залишатися слабкими, тому що центральні банкіри Європи постійно підкреслюють свою стурбованість темпами інфляції, що у лютому досягла 3,5% у єврозоні.
Для ієни також наступає момент, коли Банк Японії може визначити середньострокову динаміку по національній валюті. 9 квітня центральний банк Японії оголосить своє рішення, хоча ринок не очікує зміни ставки. Більш високий інтерес викликає оцінка Банком Японії поточного стану економіки Країни сонця, що сходить, тому що в попередніх звітах центрального банку постійно зростав песимізм.
При цьому доля британського фунта здається ринку майже вирішеною. 10 квітня Банк Англії повинен знизити ставку на 25 базисних пункту під тиском економічної ситуації. При цьому інфляційний тиск у Великобританії не настільки сильний, як у єврозоні. Останні дані щодо ринку нерухомості, та й активності у виробничому секторі майже не залишають сумнівів у тому, що зниження ставки стане реальністю
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас