Грінспен вважає, що ціни на житло стабілізуються вже цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен вважає, що ціни на житло стабілізуються вже цього року

Нерухомість
342
Колишній голова Федеральної резервної системи США Алан Грінспен заявив, що падіння цін на американському ринку житла, імовірно, завершиться “задовго” до початку наступного року в міру скорочення пропозиції будинків і буде сприяти оздоровленню економіки. “Ми наблизимося до усунення великого фонду готових непроданих житлових будинків не раніше початку 2009 року,” - сказав Алан Грінспен під час прес-конференції в Токіо, освітлюваної агентством Bloomberg. “Однак, швидше за все, ціни на житло стабілізуються задовго до цього,” - додав екс-глава ФРС.
Американський ринок житла тісно пов'язаний з ринками фінансових інструментів, які використовують іпотечні кредити як забезпечення цінних паперів, відзначив Грінспен. “Як тільки ринки почнуть стабілізуватися, особливо якщо сектор реальної економіки не зануриться в смугу сильної рецесії,” тоді “можна буде сподіватися на поновлення економічного зростання,” - сказав Грінспен по супутниковому зв'язку з Вашингтона. При цьому колишній голова ФРС відзначив, що зростання буде “повільним і невпевненим”.
За словами Грінспена, масштаб збитку, завданого економіці в результаті кризи іпотечного кредитування позичальників з низьким кредитним рейтингом, залишиться невідомим ще кілька місяців.
Як відзначив Алан Грінспен, інфляція буде стриманою під час поточного уповільнення економіки, а потім почне рости на тлі поновлення економічного зростання. “Складно уявити сильний стрибок інфляції, поки триває уповільнення темпів зростання ВВП,” - сказав він. “Швидше за все, ми будемо спостерігати поступове збільшення інфляційного тиску, що, можливо, буде нейтралізовано під час поточного періоду уповільнення, але які, безсумнівно, знову виникнуть, коли економіка відновить зростання,” - додав Грінспен.
Колишній голова Федеральної резервної системи також повторив популярну останнім часом думку про те, що поточна кредитна криза “найсильніша за останні 50 років і навіть більше”. Недавно знаменитий інвестор Джордж Сорос назвав поточну кризу найважчою із часів Великої депресії. Схожим чином поточну ситуацію оцінюють експерти МВФ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас