Казахстан введе мито на експорт нафти в розмірі 109,9 дол. за тонну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан введе мито на експорт нафти в розмірі 109,9 дол. за тонну

Енергетика
127
Уряд Казахстану на засіданні у вівторок вирішив ввести мито на експорт нафти в розмірі $109,91 за тонну, повідомив кореспондент агентства "Інтерфакс-Казахстан", що був присутнім на засіданні кабінету міністрів.
"Пропонований до затвердження рівень мита відносно сирої нафти становить $109,91 за тонну. При розрахунку враховувалася світова ціна сирої нафти, що склалася за перший квартал 2008 року на рівні $714,9 за тонну", - повідомив міністр індустрії і торгівлі республіки Володимир Школьник.
"Застосування мита відносно експорту сирої нафти дозволить збільшити надходження в державний бюджет на суму більше $1 млрд за умови, що це (експортне мито) буде введено через місяць після офіційного опублікування даної постанови до кінця року", - сказав він.
Школьник також повідомив, що експортне мито для платників рентного податку буде зменшено на розмір податку, що сплачується ними. "Проектом постанови зменшується ставка експортного мита на сиру нафту на розмір рентного податку. Таким чином, відносно сирої нафти, експортованої платниками рентного податку, установлюється експортне мито в розмірі $27,4 за тонну", - сказав він.
"Крім того, митом не буде обкладатись нафта, що вивозиться надрокористувачами, контракти яких передбачають стабільність митного режиму", - повідомив Школьник.
Відповідно до проекту, у перелік товарів, що виробляються з нафти та оподатковуються експортним митом, передбачається включення нафтових коксу і бітуму. Ставка мит на експорт цих товарів у цей час установлена в розмірі $82,2 за тонну.
Раніше міністерство енергетики та мінеральних ресурсів пропонувало з 1 січня 2009 року ввести експортні мита на нафту тільки для тих надрокористувачів, у контрактах яких не передбачена стабільність по митних платежах.
Одночасно із введенням експортних мит повинні були скоротитися корпоративний прибутковий податок, податок на надприбуток
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас