Ющенко закликає Кабмін підготувати зміни до держбюджету-2008 з урахуванням зростання інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає Кабмін підготувати зміни до держбюджету-2008 з урахуванням зростання інфляції

Казна та Політика
161
Президент Віктор Ющенко закликає Кабінет Міністрів підготувати зміни до державного бюджету на 2008 рік з урахуванням зростання інфляції, що спостерігається з початку нинішнього року (9,7% у січні-березні). Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак.
За його словами, такий заклик пролунав на зустрічі Президента із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком.
"По першому кварталі ми маємо інфляцію 9,7%. Необхідно негайно вносити зміни в держбюджет на 2008 рік, адже найбільш правильною і найбільш чесною відповіддю на такий виклик, як інфляція, є відповідь через держбюджет з метою захисту соціальних стандартів", - сказав він.
Президент також висловився за перегляд макропрогнозів на 2008 рік з урахуванням високої інфляції.
За словами Шлапака, Ющенко, зокрема, звернув увагу глави уряду на необхідність перегляду прожиткового мінімуму.
У нинішній редакції держбюджету-2008 передбачається, що такий показник з 1 квітня становить 481 гривню, однак, за оцінками Секретаріату, він повинен становити не менше 515 гривень із 1 квітня.
Шлапак також відзначив, що уряду необхідно до 20 числа кожного місяця оприлюднювати розрахунок прожиткового мінімуму, як це передбачено новою редакцією закону "Про прожитковий мінімум".
Збільшення прожиткового мінімуму, як відзначив Шлапак, вимагає додаткових ресурсів держбюджету, однак лише інфляційне перерахування доходів держбюджету показує їхнє збільшення на 60-70 млрд. гривень.
Прем'єр-міністр, за словами Шлапака, проінформувала Президента про те, що уряд приступив до активної фази розробки змін до держбюджету і найближчими часом відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд парламенту.
Як повідомляло агентство, у березні 2008 інфляція склала 3,8%, у січні - березні - 9,7%, що перевищує урядовий прогноз на весь 2008 рік (9,6%).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас