Мерія здивує масовим дорожнім ремонтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія здивує масовим дорожнім ремонтом

Нерухомість
247
Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА), міська влада виділила гроші на ремонт цього року доріг у Дарницькому і Дніпровському районах, а також затвердила графік ремонту доріг і в інших районах міста.
На ремонт вулично-дорожньої мережі Дарницького району з міського бюджету виділено 7,7 млн. грн. Ці гроші, за словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, будуть направлені на ремонт ділянок на вулицях Тростянецькій, Ахматової, Ялтинській, Леніна, Князівський Затон, Драгоманова, Садовій, Бориспільській, Привокзальній, Вербицького і на проспекті Бажана.
У Дніпровському районі в плани мерії на цей рік входить ремонт дорожнього покриття на вулицях Райдужній, Луначарського, Тампере, Жмаченка, Алматинській, Вершигори, а також на Броварському проспекті, Харківському шосе і Дніпровській набережній. На ремонт вулиць Дніпровського району мерія виділила через КК "Київавтодор" 7,8 млн. грн. В обох районах за рік облаштують по 150 наземних пішохідних переходів для зручності пересування людей з обмеженими фізичними можливостями і проведуть очищення колекторів дощової каналізації.
Головний інженер КК "Київавтодор" Василь Мельниченко повідомив, що, судячи зі збільшення фінансування (у порівнянні з минулими роками), мерія всерйоз вирішила упорядкувати дорожнє покриття Києва. "Торік виконання планового дрібного та середнього ремонту доріг уперше за багато років досягло 93% норми. Для порівняння: в 2002 р. цей показник був 33%, а в 1997 р. - 12,7%. Цього року по всіх районах міста буде відремонтовано покриття 119 вулиць, на що, відповідно до затвердженого календарного графіка, з бюджету буде виділено близько 95 млн. грн.", - розповів Василь Мельниченко. За його словами, міське керівництво торік також виділило "Київавтодору" рекордну суму на придбання спеціальної автодорожньої техніки: "У цей час ми маємо у своєму арсеналі найкращі у світі машини німецького виробництва, так що якість дорожнього покриття Києва після ремонту не поступиться європейським дорогам".
"Очевидно, мерія почала приділяти ремонту доріг більше уваги, але робота ведеться ще не такими темпами, як, наприклад, 20 років тому. Все місто в ямочному ремонті, а якість доріг залишає бажати кращого", - заявив голова Всеукраїнського союзу автомобілістів Микола Тодоренко.
За його словами, водіям ямочний ремонт доріг завдає масу неприємностей: "Таке враження, що дороги ремонтують саме в місцях найбільш інтенсивного руху транспорту. При цьому роботи на невеликій ділянці дороги змушують знижувати швидкість, отже, при такій кількості автомобілів, як у Києві, це приводить до затору. Автодорожнім службам потрібно не відступати від правила робити ремонт тільки вночі".
За словами пана Мельниченка, ремонт доріг уже два роки ведеться винятково в нічний час, а якість доріг буде ідеальною тоді, коли їхній капітальний ремонт (повна заміна асфальтного покриття) буде проводитися за нормативами - раз на 8-12 років. "Ми почали цим займатися зараз, основну роботу проведемо до 2012 р. У місті багато вулиць, капітальний ремонт яких не робився 30-40 років", - повідомив Василь Мельниченко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас