СБ за поступове підвищення тарифів на енергоносії і в житлово-комунальному секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ за поступове підвищення тарифів на енергоносії і в житлово-комунальному секторі

Енергетика
119
Світовий банк за поступове підвищення тарифів на енергоносії та у житлово-комунальному секторі в Україні. Про це журналістам повідомив економічний радник представництва СБ в Україні Мартін Райзер.
На його думку, використання урядом стримування зростання тарифів як антиінфляційного інструмента на короткостроковому етапі може привести до більш негативних наслідків у майбутньому.
Так, підвищення тарифів через рік, приміром, на 150% стане жорстким ударом для споживачів і може привести до чергової хвилі інфляції.
У зв'язку із цим, набагато доцільніше здійснювати поетапне збільшення тарифних розцінок протягом року, що не викличе бурхливої реакції населення, а також виступить стримуючим фактором інфляції в середньостроковій перспективі.
"Зростаючий розрив між тарифами для домогосподарств і вартістю енергетичного імпорту не є постійним, він стримує внутрішні інвестиції у виробництво газу, а також нездатний сприяти необхідним заощадженням і приводить до більших втрат у внутрішньому розподілі", - відзначають фахівці СБ.
Тому поступовий і прогнозований графік коректування може допомогти попередити надмірні інфляційні наслідки.
Як повідомляло агентство, раніше Мінекономіки за участю зацікавлених центральних органів виконавчої влади розробило і подало в Кабмін проект плану антиінфляційних заходів.
Серед вищевказаних заходів - підвищення ефективності адміністрування цін на продукцію і тарифів на послуги об'єктів природних монополій.
Кабінет Міністрів попередньо схвалив перелік антиінфляційних заходів на 2008 рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас