Ціни на нафту ростуть на побоюваннях падіння курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть на побоюваннях падіння курсу долара

Фондовий ринок
160
Минулого тижня на ринку нафти спостерігалися досить таки волатильні торги.
У понеділок, після тестування сильної зони опору 105.00 - 105.40, ціни звалилися більш ніж на 6 доларів і знову знизилися під сильний психологічний рівень підтримки 100 дол. за барель.
Після настільки значного падіння котирування майже 2 дні торгувалися в обмеженому діапазоні - 99 - 101, і лише незначно й короткотерміново виходили із цього діапазону. Перед закінченням торгів у середу і протягом останніх 2 торговельних днів минулого тижня ціни на нафту все-таки почали зміцнюватися і змогли відіграти всі втрачені позиції, і навіть закритися за підсумками тижня в плюсі майже на 1.5 долара за барель.
Серед причин останнього росту цін на ринку нафти в першу чергу стоїть збереження в інвесторів побоювань щодо подальшого зниження курсу американського долара, що зробить свій негативний вплив на рівень цін на нафту.
Також додаткову підтримку нафтовим котируванням зробили дані з управління енергетичної інформації при Міністерстві енергетики США із запасів нафтопродуктів, які показали зниження запасів бензину за звітний тиждень на 4.5 млн. барелів - більш ніж у два рази більше очікуваного зниження.
Ну й також не варто забувати, що в березні обсяги видобутку нафти країнами ОПЕК показали зниження. І хоч знизилися вони незначно - лише на 85 тис. барелів, все-таки цей факт дає можливість припустити, що ОПЕК і надалі, хоч і незначно, буде знижувати обсяги видобутку нафти.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас