G7 на зустрічі у Вашингтоні зосередиться на валютних курсах і фінансовій кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 на зустрічі у Вашингтоні зосередиться на валютних курсах і фінансовій кризі

Валюта
171
Міністри фінансів і голови Центральних банків країн "групи семи" (G7) на зустрічі наприкінці цього тижня у Вашингтоні зосередять свою увагу на валютних курсах і фінансовій кризі.
Країни G7 поділяють думку, що надмірні рухи на валютних ринках небажані для економічного зростання, заявив міністр фінансів Японії Фукусіро Нукага.
"Важливо підтвердити ці погляди", - цитує японського міністра Bloomberg. Японія в 2008 році головує в G7.
Нукага відповідав на запитання, чи буде "сімка" обговорювати слабість долара США на зустрічі у Вашингтоні. У березні долар досяг рекордно низьких рівнів до євро та ієни на побоюваннях, що американська економіка входить у стадію рецесії.
Представники G7 також обміняються поглядами на те, як підтримати зростання світової економіки і фінансові ринки, відзначив голова Мінфіну Японії.
Стан світової економіки, ситуація на фінансових ринках у США та низці європейських країн буде також обговорюватися в більш широкому форматі - у рамках весняної зустрічі країн-членів Міжнародного валютного фонду (МВФ), що пройде 12 квітня у Вашингтоні, повідомило агентству "Інтерфакс-АФІ" джерело в Мінфіні РФ.
Другим ключовим питанням у рамках зустрічі акціонерів МВФ стане реформа квот, відповідно до яких розподіляються голоси учасників фонду. За словами джерела, проект зміни квот уже схвалений, резолюція по всіх країнах розіслана для голосування. Строк голосування, за даними співрозмовника агентства, закінчується наприкінці квітня, тому Росія може і не проголосувати до моменту зустрічі у Вашингтоні.
Джерело також повідомило, що під час зустрічі акціонерів Світового банку 13 квітня у Вашингтоні будуть обговорюватися основні стратегічні напрямки дії банку в найближчі кілька років, проблеми клімату та боротьби з бідністю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас