НР Ощадбанку вирішила провести деномінацію акцій держбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НР Ощадбанку вирішила провести деномінацію акцій держбанку

Валюта
353
Наглядова рада (НР) ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ) вирішив провести деномінацію акцій цієї державної кредитно-фінансової установи, повідомили в банку.
"Наглядова рада 4 квітня вирішила провести деномінацію акцій Ощадбанку. Передбачається зниження номіналу акцій з 1 млн грн до 1 тис грн. Це дозволить банку направити прибуток минулих років на збільшення капіталу", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник банку в понеділок.
Крім того, як повідомив співрозмовник агентства, НР Ощадбанку звернулася до уряду із проханням застосувати до держустанови особливе ставлення і визнати переможцем тендера з відбору зовнішнього аудитора кредитно-фінансову установу KPMG.
Представник банку пояснив, що із трьох компаній, що подали заявки на участь у тендері, один аудитор мав неповний комплект документів і був знятий з торгів, а участь у тендері двох учасників суперечило закону, що діяв, про держзакупівлі. Разом з тим на початку квітня-2008 цей закон був скасований, і рішенням Кабінету міністрів про проведення держзакупівель було дозволено проводити тендер із двома учасниками.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Всі його акції належать державі. За даними Нацбанку України, на 1 січня 2008 року за розміром загальних активів (19,291 млрд грн) банк посідав восьме місце серед 175 банків, що діяли в країні.
Чистий прибуток Ощадбанку в 2007 році склав 207,181 млн грн, що на 43% більше, ніж за 2006 рік (145,296 млн грн), статутний капітал банку виріс за минулий рік на 28% - до 922 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас