Нафта подорожчала на падінні долара через статистику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подорожчала на падінні долара через статистику

Енергетика
214
Нафтові ф'ючерси на американських торгах у п'ятницю виросли за підсумками сесії, оскільки зниження курсу долара, викликане несприятливою статистикою, змусило інвесторів перевести капітали з валютного ринку на сировинний.
"Ціни підскочили у відповідь на опубліковані сьогодні дані про зайнятість у США... Долар ослабнув, тому що трейдери ринулися його продавати, очікуючи подальшого скорочення ключової ставки ФРС США", - сказав Пітер Бойтель із Cameron Hanover.
Травневі ф'ючерси на американську легку нафту до закінчення торгів подорожчали на $2,40 до $106,23 за барель. У порівнянні із закінченням минулого тижня ціни на нафту виросли на $0,60, що становить 0,58 відсотка. Рекордної позначки - $111,80 за барель - ціни на американську нафту досягли 17 березня. Травневі ф'ючерси на індикативний сорт нафти Brent виросли на $2,38 до $104,90 за барель.
Тривога із приводу скорочення попиту на нафту з боку США - найбільшого світового споживача "чорного золота" - через можливу рецесію не змогла перешкодити інвесторам вкладати кошти в енергоносії.
На ринку знову заговорили про рецесію, коли Мінпраці повідомило, що число зайнятих в економіці США без урахування сільськогосподарського сектора скоротилося в березні 2008 року на 80.000 чоловік у порівнянні з переглянутим у бік збільшення скороченням на 76.000 чоловік місяцем раніше.
Економісти Уолл-стріт, ґрунтуючись на попередніх даних про скорочення числа зайнятих у лютому на 63.000, прогнозували зниження цього показника в березні на 60.000 чоловік.
Дані Мінпраці привели до зниження курсу долара проти основних світових валют, оскільки гравці на ринку чекають чергового скорочення ставки Федеральної резервної системи США заради стимулювання економіки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас