Експерти: Кримським курортам необхідно збільшити сезон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Кримським курортам необхідно збільшити сезон

223
Тільки збільшення тривалості активного курортного сезону може дозволити кримським здравницям зберегти конкурентноздатність, вважають доктор медичних наук, професор Микола Богданов і кандидат економічних наук Василь Грибанов.
За словами експертів, більшість кримських курортних закладів після закінчення літнього сезону не тільки не пропонують туристам ніякої розважальної програми, але й закриваються.
"У районі Великої Ялти з 150 підприємств курортно-рекреаційного комплексу (КРК) з неповним завантаженням працюють у міжсезоння лише декілька, в основному, це санаторні установи", - констатують вони.
На їхню думку, тільки розширення меж курортного сезону за рахунок розвитку орієнтованих на міжсезоння туристичних послуг дозволить кримським курортам зберегти конкурентноздатність у порівнянні з Єгиптом, Туреччиною та іншими туристичними напрямками.
"Якщо ми зараз не розсунемо межі курортного сезону, інфляційне підвищення рівня витрат на послуги КРК у їхнього виробника та одночасно неможливість "вистрибнути" з лещат рівня конкурентних цін на них, диктованих глобальним ринком, однозначно погіршать існуючий стан речей", - застерігають експерти.
Ще однією проблемою кримських курортів, на їхню думку, може стати слабка енергетична інфраструктура регіону і низька енергоефективність самого курортного комплексу.
"Зараз існує, а в перспективі буде наростати як снігова лавина, загроза втрати конкурентноздатності курортних послуг через наше явне відставання від конкурентів за ефективністю енергоспоживання", - стверджують учені.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас