Експерт: Бюджет-2008 краще не чіпати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Бюджет-2008 краще не чіпати

Казна та Політика
229
Політики повинні відмовитися від перегляду державного бюджету України на 2008 рік, вважає доктор економічних наук, професор, директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.
"Вища відповідальність політиків перед суспільством повинна перебувати у відмові цього року від перегляду бюджету-2008, щоб уникнути роздування його видаткової частини за рахунок різного роду досить витратних соціально-економічних проектів, - застеріг Бураковський. - У протилежному випадку ми ризикуємо розкрутити спіраль "інфляція - виплати - інфляція".
У той же час він відзначив, що в умовах світового зростання цін на продукти харчування і на нафту та нафтопродукти політика протидії інфляції набуває нового сенсу.
"Варто реалістично аналізувати інфляційну динаміку (її внутрішні і зовнішні причини), беручи до уваги всі пов'язані із цим процесом проблеми, але уникаючи при цьому апокаліптичних оцінок. Боротьбу з інфляцією необхідно вивести за рамки політичних дискусій, об'єднавши для цього не тільки всі гілки влади, але й політичні сили", - переконаний експерт
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас