Уолл-стріт не виросла через статистику банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уолл-стріт не виросла через статистику банків

130
Американський ринок акцій у п'ятницю закрився практично на рівні попередньої сесії, оскільки загроза подальших збитків у банківському секторі і несприятлива статистика звели нанівець зростання, викликане надіями на швидке полегшення ситуації на фінансовому ринку.
При цьому технологічний сектор зумів вирости на загальному тлі і завершив сесію підйомом. У результаті за підсумками тижня індекс Nasdaq показав найбільш значне зростання із серпня 2006 року. Акції інтернет-пошуковика Google подорожчали на 3,5 відсотки.
Гравців на ринку як і раніше тривожить доля банків і брокерських компаній. Bank of America Corp знизив прогноз прибутку одного з найбільших інвестбанків Merrill Lynch & Co Inc, у той час як JPMorgan Chase, у свою чергу, знизив оцінку майбутнього річного прибутку Bank of America, очікуючи подальших списань. Папери Bank of America подешевшали на 2,4 відсотки, не давши вирости індексу Dow.
Офіційні дані про стан американського ринку праці також не вселили оптимізму інвесторам. Число зайнятих в економіці США без урахування сільськогосподарського сектора скоротилося в березні 2008 року на 80.000 чоловік у порівнянні з переглянутим у бік збільшення скороченням на 76.000 чоловік місяцем раніше, повідомило міністерство праці.
Економісти Уолл-стріт, ґрунтуючись на попередніх даних про скорочення числа зайнятих у лютому на 63.000, прогнозували зниження цього показника в березні на 60.000 чоловік.
"Інвестори міркують над тим, що статистика лише підтверджує загальну думку: ми вступили в стадію рецесії. Ринок охоплений тривогою через прогнози прибутків. Зниження прогнозів не настільки вже значне, однак макроекономічні показники говорять про уповільнення темпів зростання економіки", - сказав Фредерік Діксон з D.A. Davidson & Co.
Індекс традиційного сектора американської економіки Dow Jones industrial average знизився на 0,13 відсотка до 12.609,42 пункту. Більш широкий індекс Standard & Poor's 500 виріс на 0,08 відсотка до 1.370,40. Індекс технологічного сектора Nasdaq Composite піднявся на 0,32 відсотка до 2.370,98 пункту.
За минулий тиждень індекс S&P 500 набрав 4,2 відсотки - в основному, за рахунок зростання фінансового сектора.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас