Соціолог: Українці прибіднюються в оцінці своїх доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціолог: Українці прибіднюються в оцінці своїх доходів

454
На сьогоднішній день відсоток українців, що вважають себе бідними, в 1,5-2 рази перевищує дані Світового банку, відповідно до яких бідних в Україні всього 6%. Про це повідомив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.
Так, 41,7% українців відзначили, що їм вистачає грошей на їжу, але купувати одяг або взуття вже складно, повідомив В.Паніотто, посилаючись на дані соціологічних опитувань 2008 року.
Вистачає грошей на їжу, одяг і невеликі заощадження, але при цьому не вистачає на покупку великих речей в 36,7% респондентів. Можуть купувати деякі дорогі речі, але не можуть собі дозволити все, що побажають, - 8,2%. Можуть дозволити собі все, що побажають, - 0,9%.
"У нас частіше прибіднюються, ніж в інших країнах. Істотна частина населення зараховує себе до бідних, хоча, за розрахунками Світового банку, до них не належить. Люди хочуть жити не гірше за інших, багато хто ностальгує за часом, коли раз на рік могли поїхати в Крим", - відзначив соціолог.
Паніотто відзначив, що Світовий банк веде підрахунок бідних дуже жорстко: розраховується, скільки грошей потрібно, щоб людина могла підтримувати життя, не хворіючи і не вмираючи.
Він повідомив також, що за даними Держкомстату витрати українських громадян, як правило, удвічі вищі, ніж доходи.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас