У Європарламенті підготували доповідь про шкоду газопроводу Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європарламенті підготували доповідь про шкоду газопроводу Nord Stream

Енергетика
159
У Брюсселі голова комітету петицій Європейського парламенту Марцін Лібіцький представив презентацію звіту про оцінку впливу газопроводу Nord Stream на навколишнє середовище. Доповідь заснована на скаргах 30 тисяч жителів Балтійського регіону. Вони стверджують, що проект порушує встановлені екологічні норми і суперечить європейському законодавству.
Версія звіту, оприлюднена вчора, є попередньою, повідомляє "Газета GZT.ru". Результат колективної праці відразу декількох своїх комітетів (петицій, у міжнародних справах і з питань промисловості, досліджень та енергетики) Європарламент планує затвердити на початку липня. Ніякої юридичної чинності документ мати не буде.
Основна претензія до газопроводу полягає в його масштабності. Наприкінці січня країни Балтії вже висловлювали в Брюсселі свої скарги на Nord Stream. Жителі країн Балтії побоюються, що Росія надалі буде використовувати газопровід для шантажу транзитних країн, таких як Польща та Україна. Крім того, зміцнення двосторонніх відносин Росії і Німеччини загрожує міжусобицями в Євросоюзі, попереджають прибалтійські країни.
Представники компанії Nord Stream парирують претензії балтійських країн посиланням на те, що морські трубопроводи в усім світі визнані не тільки найбезпечнішим способом транспортування енергоносіїв, але й найбільш екологічно чистим. Крім того, підводні газопроводи істотно зменшують небезпеку катастроф з танкерами, якими переповнене Балтійськом море.
Єдиною перешкодою на шляху російсько-німецького проекту може стати його вартість. Nord Stream подорожчав більш ніж на 2 млрд доларів. Тепер будівництво труби офіційно оцінюється "Газпромом" в 7,4 млрд євро.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас