Microsoft планує скоротити свою пропозицію за Yahoo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft планує скоротити свою пропозицію за Yahoo

161
Microsoft Corp. думає скоротити суму $44,6 млрд., яку ця найбільша у світі софтверна компанія пропонує за Інтернет-розвідувача Yahoo! Inc., оскільки погіршення американської економіки загрожує бізнесу Yahoo. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на двох осіб, близько ознайомлених з подробицями запланованого рішення, але що побажали залишитися неназваними через конфіденційність переговорів.
За їхніми словами, з тих пір, як Yahoo відкинув пропозицію Microsoft у лютому поточного року, прогресу в переговорах досягти не вдалося, але з'явилися ознаки погіршення справ Yahoo.
На думку аналітиків, перспектива зниження пропозиції Microsoft підсилює тиск на виконавчого генерального директора Yahoo Джеррі Янга (Jerry Yang), що намагався знайти інших покупців на свою компанію. Однак з тих пір, як Microsoft зробив свою пропозицію, споживчі витрати в Сполучених Штатах знизилися. А голова ФРС США Бен Бернанкі сказав на цьому тижні, що через кризу на ринку іпотечного кредитування позичальників з низьким рейтингом економіка країни може виявитися в рецесії. За словами аналітика з Sanford C. Bernstein & Co. Джеффрі Ліндсея, поглинання Yahoo компанією Microsoft це всього лише справа часу. "На нещастя, Yahoo занадто довго відтягає угоду, і тому, цілком імовірно, може втратити кілька доларів, які вона могла б одержати, якби погодилася відразу", - сказав він.
У п'ятницю 4 квітня акції Yahoo закрилися на майданчику Nasdaq зі зниженням на 3,1% за ціною $27,49 за штуку, а папери Microsoft після закриття на позначці $29,16 за акцію піднялися ще на 1,5% до рівня $29,60. У результаті сума планованої угоди, що оцінена частиною в готівці, частиною в акціях, знизилася до менш ніж $40 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас