Росіяни занадто бідні для Лондона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни занадто бідні для Лондона

690
Не всім росіянам удасться цього року відвідати Великобританію. Вони можуть не одержати візу в англійському консульстві. На думку візових офіцерів, вони недостатньо багаті, щоб подорожувати по цій країні. Туроператори запевняють, що їхні клієнти задовольняють всі умови, та проте в країну їх не пускають. Ціла низка фірм скасовують уже заплановані поїздки через нестачу туристів і повертають гроші за путівки.
Багато російських туристів цього року не зможуть подорожувати по Великобританії. У них виникли труднощі в одержанні візи.
У зв'язку з такою ситуацією скасували свої пропозиції щодо організації турів в Англію великі російські туроператори - "Туртранс-вояж", "Анкор", "Інтерс", "Старе місто", "БВЛ". Про це розповіла прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна.
Консульство Великобританії по всіх відмовах дало письмові пояснення. Основна причина - у росіян недостатньо грошей.
За словами Ірини Тюріної, у всіх текстах міститься та сама інформація. Візові офіцери сумніваються у фінансовій заможності туристів, хоча мінімальна зарплата, зазначена в документах заявників, становить 25 тис. рублів на місяць.
На їхніх рахунках, відповідно до банківських виписок, перебуває від 50 тис. до 400 тис. рублів, у більшості туристів у власності є нерухомість, у паспортах стоять шенгенські візи.
"Мотивуючи відмову, консульство Великобританії висловлює думку, що доходи і заощадження заявника непорівнянні з витратами, які він понесе під час перебування в Англії (тобто 7 днів із двотижневої програми). На підставі цього візові офіцери роблять висновок, що турист не виїде із країни по закінченні тура", - цитує Тюріну Прайм-тасс.
Заступник директора з роботи з агентствами та реклами компанії "Туртранс-вояж" Світлана Суворова підтвердила, що консульство Великобританії демонструє недружелюбну позицію відносно російських туристів.
Справа в тому, що візи одержали не більше половини туристів - клієнтів цієї компанії.
"У групі з 44 чоловік, які збиралися відвідати Великобританію, візи одержали тільки 18, а компанія не може відправити неповний автобус", - пояснила вона.
При цьому відмову одержують ті громадяни, які виконують всі умови для одержання дозволу на в'їзд у країну. Вони встановлені самим консульством, і їх повинно бути досить, щоб видати туристові візу. За словами Суворової, у клієнтів "Туртранс-вояжа" доходи становлять від 1000 євро на місяць, на рахунках лежить не менше 10 тис. євро, є нерухомість.
"Найпоширеніша причина відмови у видачі візи - нестача матеріальних благ для подорожі в Англію, - говорить Суворова. - Однак ми вважаємо, що в даній ситуації в консульства немає для цього підстав".
Характерно, що в консульстві не вказують, скільки тепер у туриста повинно бути грошей і майна, щоб він мав право помилуватися красами Великобританії.
Треба відзначити, що в любителів поїздок по Об'єднаному Королівству і так вистачає турбот: вони повинні особисто бути присутніми при подачі документів у консульство і зборі біометричних даних.
Тобто потенційний гість Великобританії повинен їхати з будь-якої точки країни в Москву, щоб залишити там відбитки пальців, знімок сітківки ока та зразки підпису. Але навіть це не гарантує одержання візи. Витрати у випадку негативної відповіді теж ніхто не компенсує.
Тому деякі туристичні компанії почали анулювати заплановані поїздки у Великобританію. "Туртранс-вояж", приміром, скасував три вже скомплектовані тури і 7 запланованих до кінця року вирішив не формувати.
До речі кажучи, туристи з Росії усе активніше прагнуть в Об'єднане Королівство. За даними Федеральної служби державної статистики, в 2006 році Великобританію з туристичними цілями відвідали 60 718 росіян, а в 2007-му уже 79 231, на 30% більше.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас