Клінтони за рік заробили понад 20 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтони за рік заробили понад 20 млн дол.

96
Колишній президент США Білл Клінтон і його дружина, сенатор зі штату Нью-Йорк Хілларі Клінтон заробили в 2007 році 20,4 млн доларів. Про це свідчать документи про сплачені ними податки, які в п'ятницю поширив передвиборний штаб Клінтон.
Усього з 2000 по 2007 рік доходи пари Клінтон склали більше 109 млн доларів, 33,8 млн доларів сплачено у вигляді податків.
Багато в чому добробут їхньої сім'ї забезпечував колишній голова Білого дому - тільки за різні платні виступи і лекції по усім світі він одержав майже 52 млн доларів. Дві написані ним книги принесли ще 29,6 млн доларів. За доходами від своєї письменницької творчості Хілларі лише трохи поступається чоловіку - її мемуари "Жива історія" принесли їй 10,5 млн доларів.
Високий рівень сімейних доходів дозволив сенаторові Клінтон частково фінансувати свою виборчу кампанію. У лютому цього року вона переклала з особистої "кишені" у бюджет свого штабу 5 млн доларів, і спостерігачі не виключають, що вона може і надалі використати під час боротьби за Білий дім сімейні кошти.
У порівнянні із Клінтон стан особистих фінансів інших претендентів на крісло в Овальному кабінеті виглядає скромніше. Там, сенатор-демократ Барак Обама в 2006 році заробив "усього" близько 1 млн доларів.
Республіканець Джон Маккейн як основні джерела своїх доходів у податкових деклараціях вказує свою зарплату сенатора Конгресу США (майже 170 тис. доларів на рік) і пенсію, що йому призначена як ветеранові військово-морських сил (56 тис. доларів на рік). Сінді Хенслі Маккейн є спадкоємицею одного зі співвласників великої компанії, що займається поставками пива, так що її особисті статки можуть перевищувати 100 млн доларів. Проте, у підписаному нею і Маккейном шлюбному контракті визначено, що чоловік і жінка не можуть претендувати на основну частину статку своєї "другої половини".
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас