Кооперативи-привиди позбавили землі, яку їм роздала Київрада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кооперативи-привиди позбавили землі, яку їм роздала Київрада

248
27 березня Київський апеляційний господарський суд скасував низку рішень Київради від 1 жовтня 2007 року, коли маловідомим кооперативним структурам були виділені значні ділянки столичної землі. Рішення суду прийняті за позовами столичної прокуратури.
За інформацією прокурора Києва Євгена Блажівського, озвученою ним на колегії Генеральної прокуратури, суд визнав незаконними наступні рішення Київради: "Про передачу земельних ділянок площею 79,54 га обслуговуючому кооперативу "Медтехніки" для житлової забудови на вул. Лісничій у Голосіївському районі м. Києва", "Про передачу земельних ділянок площею 99,74 га обслуговуючому кооперативу "Житлодар" для житлової забудови на вул. Комунальній в Голосіївському р-ні м. Києва", "Про передачу земельних ділянок площею 42,9 га обслуговуючому кооперативу "Тарасовець" для житлової забудови на вул. Академіка Заболотного в Голосіївському р-ні", "Про передачу земельних ділянок площею 121,47 га обслуговуючому кооперативу "Транспортник" для житлової забудови на 21-му кілометрі Столичного шосе в Голосіївському районі", "Про передачу земельних ділянок площею 85,04 га обслуговуючому кооперативу "Містобудівник" для житлової забудови на вул. Пухівській у Деснянському районі".
Загальна площа зазначених земельних ділянок становить 428,69 гектарів.
Усього за фактом сесії 1 жовтня столична прокуратура подала позови відносно 17 кооперативів, яким була виділена земля. Інші 12 позовів перебувають у судах різних інстанцій.
Нагадаємо, до земельних афер, пов'язаних з рішеннями сесії Київради від 1 жовтня минулого року, причетне певне коло осіб, які перебувають в близьких, зокрема родинних зв'язках з депутатами Київської міськради.
Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві 22 січня порушило кримінальну справу за фактом шахрайства в сфері розподілу і виділення земельних ділянок Київською міською державною адміністрацією.
Потім проти службовців Київської міської держадміністрації за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем у сфері розподілу та виділення земельних ділянок порушила кримінальну справу Київська міська прокуратура
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас