Індія витратить сотні мільярдів доларів на пошуки і видобуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія витратить сотні мільярдів доларів на пошуки і видобуток нафти

Енергетика
137
Індія витратить 300 млрд дол. у найближчі 5-7 років на пошуки та видобуток нафти. Про це, як передає агентство Bloomberg, один з високопоставлених співробітників міністерства нафти цієї країни М.С.Шринивасан повідомив репортерам у суботу 5 квітня в Мумбаї.
За його словами, протягом найближчих п'яти або семи років сфера розвідки і видобутку нафти перетвориться в галузь, оцінювану в $5,2 трлн. І Індія буде активно інвестувати в цю галузь, оскільки сильно потребує енергоносіїв. Займаючи друге після Китаю місце у світі за темпом зростання економічного розвитку, Індія є третьою в Азії за споживанням нафти, але при цьому на 70% від своїх потреб у цьому енергоносії вона залежить від імпорту.
Тому Індія вкладає кошти в залучення світових нафтових компаній до розвідки нафти на своїй території, а також у видобуток нафти в інших країнах. Так, як сказав 5 квітня міністр нафти Індії Мурли Деора, Індія планує інвестувати $450 млн. у розвідку та видобуток нафти у Венесуелі. За його словами, на наступному тижні буде підписана угода між ONGC Videsh Ltd., закордонним підрозділом найбільшої в Індії нафтовидобувної компанії Oil & Natural Gas Corp., і венесуельською державною Petroleos de Venezuela SA про спільно розробку району Сан-Крістобаль, де родовища можуть містити запаси нафти в обсязі до 250 млн. тонн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас