Рівень безробіття в США б'є рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень безробіття в США б'є рекорди

571
Число безробітних у США виросло до рекордного рівня, говориться в новій доповіді міністерства праці США.
Як відзначається в документі, рівень безробіття росте вже третій місяць підряд та на цей час становить 5,1%, у лютому ж цей показник становив 4,8%.
Кількість безробітних у березні в порівнянні з лютим збільшилася на 434 тисячі чоловік - це ще один рекорд.
Останній аналогічний різкий стрибок був зафіксований тільки після терактів 11 вересня 2001 року. В 2001 же році число безробітних становило порядку 6,7 мільйонів чоловік.
Як повідомляє міністерство праці, людей, що залишилися з тих чи інших причин без роботи в США нараховується вже 7 мільйонів 815 тисяч.
Найбільше в березні постраждали будівельний сектор і виробництво. У березні позбулися роботи 51 тисяча будівельників і48 тисяч чоловік, зайнятих у виробничій сфері.
Серйозно постраждав бізнес - у цій сфері роботи позбулися 35 тисяч чоловік, також 12 тисяч були звільнені в сфері роздрібної торгівлі.
"Доповідь стала справжнім сюрпризом. Якби знали, що справи йдуть саме так, то й розмов би не було, перебуваємо ми в стані рецесії чи ні - все й так зрозуміло", - сказав в інтерв'ю CNN провідний економіст Wachovia Джон Сільвія.
Крім цього, за оцінками експертів, безробітних буде ставати усе більше. Сільвія вважає, що така ситуація протриває принаймні до серпня. Однак, це один з оптимістичних прогнозів.
Аналітик з RGE Monitor.com Арпіта Байкірі вважає, що ситуація буде погіршуватися і не виправиться навіть у тому випадку, якщо економіка оправиться від кризи.
Дані про рівень безробіття стануть вирішальними на черговому засіданні комітету з відкритих ринків Федеральної резервної системи США (ФРС), на якому приймається рішення щодо долі базової ставки. Нарада запланована на 29-30 квітня.
18 березня ФРС знизила базову процентну ставку на 75 базисних пунктів до 2,25%. Перед цим ставка федерального фінансування США була знижена до 3% (на 0,5 процентного пункту) у січні.
Зниження ставки покликане стимулювати економіку США, темпи зростання якої за 2007 рік сповільнилися до 2,2%, що є найнижчим рівнем за останні п'ять років.
І якщо раніше уряд ще сподівався на виправлення ситуації, то зараз офіційні особи вже в повний голос заговорили про рецесію.
Так, виступаючи перед комітетом конгресу голова ФРС Бен Бернарке відзначив, що рецесія можлива вже в першому півріччі 2008 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас