Росте євро - дорожчає відпустка в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росте євро - дорожчає відпустка в Європі

211
Представники туріндустрії Греції побоюються, що зростання європейської валюти може значно скоротити кількість відпочивальників на курортах країни в 2008 р.
Експерти називають цей рік нестабільним для туристичного сектора, тому що зовнішні фактори вже вплинули на конкурентноздатність багатьох підприємств.
Ознаки занепаду світової економіки, тривалість якого не береться пророчити жоден експерт, створили досить несприятливий клімат для туризму та інвестицій у цю сферу. Співвідношення євро і долара США досягає сьогодні 1,52 пункту, що перевищує зафіксований в 2006 р. максимум. Такий стан справ привів до того, що подорожі по Європі стали значно дорожчими.
Однак експерти сподіваються, що зміцнення євро на валютному ринку зробить лише непрямий вплив на туріндустрію Греції. Більшість операторів орієнтують свою діяльність на відвідувачів з інших європейських держав, які становлять 80% від загального числа гостей. З них 65% припадає на частку країн-членів Євросоюзу. А от американські туристи не балують спадкоємців Еллади своєю увагою.
В основному, побоювання у фахівців викликає те, що європейці почнуть відкривати для себе курорти в тих країнах, де економіка залежить від курсу долара. Така подорож уже зараз обходиться набагато дешевше, ніж поїздка в Рим чи Афіни.
Правда, поки сонячні береги Греції і теплі мальовничі острови Егейського моря ще входять у список 20 найпопулярніших туристичних напрямків у світі. Торік, країну відвідали 16 мільйонів іноземців, а економіка отримала прибуток 15 трильйонів євро. Доходи від туріндустрії становлять тут 18% річного бюджету країни. Також, галузь забезпечує роботою п'яту частину населення.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас