Потерпілі інвестори "Еліта-Центр" мають намір відновити акції протесту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потерпілі інвестори "Еліта-Центр" мають намір відновити акції протесту

Нерухомість
129
Постраждалі інвестори групи компаній "Еліта-Центр" мають намір вийти з переговорного процесу і відновити акції протесту, повідомляє громадська організація "Центр правозахисту" у п'ятницю.
Причиною невдоволення інвесторів є "саботування владою Києва указу президента" про доручення Київміськдержадміністрації розробити разом із представниками постраждалих порядок відшкодування вартості інвестицій і визначити терміни здійснення заходів з їхнього повернення.
За словами голови правління "Центру правозахисту" Юрія Федоренка, урядовій комісії і Київміськдержадміністрації переданий проект договору між потерпілими інвесторами "Еліта-Центр" і міською владою, що визначає порядок відшкодування вартості інвестицій.
"Підготовлений документ фактично відкриває шлях до вирішення проблем всіх потерпілих від діяльності аферистів "Еліта-Центр", - підкреслив Федоренко. Однак представник Київської міськдержадміністрації в урядовій комісії блокує затвердження договору.
За словами Федоренка, "якщо міська влада буде продовжувати ігнорувати потерпілих "елітівців" і саботувати указ президента", не виключене поновлення акції протесту.
З 4 по 8 лютого 2008 року 10 чоловік, що постраждали від аферистів "Еліта-Центр", проводили голодування під стінами секретаріату президента. Акція протесту була припинена після того, президент Віктор Ющенко дав потерпілої гарантії вирішення їхніх проблем.
Як повідомлялося, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. Близько 1,5 тис. громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла. Загальна сума, що одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн. грн.
Президент України Віктор Ющенко указом від 4 лютого доручив уряду в триденний термін створити комісію для вирішення питань забезпечення житлом громадян, що постраждали в результаті діяльності групи будівельних компаній "Еліта-Центр", включивши до складу цієї комісії представників потерпілих громадян
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас