"Газпром" звинувачують у використанні секретної інформації для тиску на суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" звинувачують у використанні секретної інформації для тиску на суд

Енергетика
155
Компанія Moncrief Oil International подала до "Газпрому" позов в американський суд, звинувачуючи російську компанію у використанні конфіденційної інформації для спроби впливати на рішення суду.
Як повідомляє "Інтерфакс", американці стверджують, що під час попередніх судових розглядів "Газпром" тиснув на стратегічного партнера Moncrief, щоб той змусив компанію відмовитися від претензій на 40 відсотків акцій у спільному підприємстві з розробки Південно-Російського газонафтового родовища. За даними Moncrief, компанія-партнер, назва якої не розголошується, мала активи в Росії і побоювалася за свій бізнес, однак зараз продала свої активи і не заперечує проти участі в судовому процесі.
Перший позов до "Газпрому" Moncrief подала 17 липня 2005 року в суд Північного округу штату Техас із вимогою відновити її права на участь у розробці Південно-Російського газонафтового родовища. 40-процентну частку в розробці родовища Moncrief повинна була одержати в обмін на надання "Газпрому" доступу до власних технічних розробок і залучення інвесторів. Про це повідомляє Fox Business. У березні 2006 року суд припинив розгляд позову, задовольнивши клопотання "Газпрому".
В 2007 році Moncrief знову подала позов до "Газпрому" на 12 мільярдів доларів у земельний суд Берліна, однак на швидке рішення в справі компанія не сподівається. Процедура повідомлення "Газпрому" може затягтися до 2009 року.
Moncrief Oil International належить американському мільярдерові Ричарду Монкріфу. Вона бере участь у видобувних проектах у Росії, Азербайджані, Казахстані, Ізраїлі та інших країнах світу.
Запаси газу Південно-Російського газонафтового родовища оцінюються в один трильйон кубометрів. Доведені запаси становлять 700 мільйонів кубометрів, а ті, що вилучаються, - 500 мільйонів. Це родовище є сировинною базою для російсько-німецького газопроводу "Північний потік" (Nord Stream).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас