Україна заплатить СОТ 350 тис. дол. внеску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заплатить СОТ 350 тис. дол. внеску

Казна та Політика
198
За СОТ прийдеться платити. Після набуття повноправного членства у Світовій організації торгівлі Україні необхідно буде оплатити разовий внесок і щорічно платити членський внесок.
Про це говориться в пояснювальній записці до законопроекту Про ратифікацію протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі, що зареєстрований у Верховній Раді 2 квітня.
Разовий внесок залежить від його фактичного розміру і співвідношення обсягу зовнішньої торгівлі України і сукупного обсягу зовнішньої торгівлі країн-членів СОТ.
"Через те, що Україна набуде членство у СОТ не з початку поточного року, розмір членського внеску буде розраховуватися на фактичну кількість місяців, які залишилися до кінця 2008 року і буде становити приблизно 350 тис. швейцарських франків (приблизно 350 тис. доларів США) разом з одноразовим внеском у Робочий фонд СОТ", - говориться в документі.
Сума щорічного внеску визначається як співвідношення обсягу зовнішньої торгівлі до сукупного обсягу зовнішньої торгівлі всіх країн-членів СОТ.
У записці уточнюється, що передбачені в держбюджеті-2008 витрати для сплати внеску у сумі 2 млн 163,4 тис. гривень є достатніми для виконання відповідних фінансових зобов'язань цього року.
Нагадаємо, 5 лютого в Женеві Віктор Ющенко і Генеральний директор Світової організації торгівлі Паскаль Ламі підписали протокол про вступ України до СОТ.
СОТ надала Україні п'ять років перехідного періоду для адаптації окремих її норм і положень та оприлюднила умови вступу України в організацію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас