Долар дешевшає в п'ятницю в очікуванні даних щодо безробіття — Finance.ua

Долар дешевшає в п'ятницю в очікуванні даних щодо безробіття

Валюта
399
Курс долара США відносно євро знижується в п'ятницю в очікуванні березневих даних щодо безробіття, повідомляє агентство Bloomberg.
Як очікується, число робочих місць в економіці країни скоротилося минулого місяця на 50 тис., безробіття збільшилося до 5%.
"Ви стали б відкривати довгі позиції по долару перед публікацією даних щодо ринку праці, з огляду на ризик того, що ці дані можуть виявитися слабкими?" - говорить стратег Commerzbank AG у Франкфурті-на-Майні Ентже Прафке. - Економіка США близька до рецесії, і нікому не хочеться мати занадто багато відкритих позицій перед виходом статистики".
Вартість американської валюти до євро опустилася до $1,5736 з $1,5684 на закриття ринку в четвер.
Курс долара до ієни склав 102,27 ієни в порівнянні з 102,25. З початку поточного тижня долар подорожчав щодо ієни на 3%, що є максимальним підйомом з лютого 2004 року.
Раніше під час торгів долар дорожчав на запевняннях Merrill Lynch про те, що в інвестбанку є достатній капітал для того, щоб пережити кредитну кризу.
Відповідно до котирувань ф'ючерсів на рівень базової процентної ставки, очікування її зниження 30 квітня усе більше збільшуються. Імовірність скорочення ставки на 50 базисних пунктів виросла в п'ятницю до 20% з 12% напередодні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас