80% американців незадоволені економікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

80% американців незадоволені економікою

131
Четверо з п'яти американців вважають, що в США "все йде неправильно", показало дослідження, проведене New York Times/CBS News.
Відповідно до опитування, 81 відсоток респондентів почувають, що "справи в США всерйоз звернули із правильної дороги". Торік кількість людей, що дотримується такої думки, становила 69 відсотків, а на початку 2003 року - тільки 35 відсотків.
Тільки чотири відсотки опитаних сказали, що країна зараз краща, ніж була п'ять років тому, тоді як 78 відсотків заявили, що вона гірша. Американці зараз незадоволені напрямком руху держави більше, ніж коли-небудь, за всю історію проведення опитування, що почалися на початку 1990-х років.
Економіка стала головною проблемою в рік президентських виборів. Країна страждає від іпотечної кризи, а багато економістів пророкують рецесію.
Тільки 21 відсоток опитаних вважає, що економіка в цілому перебуває в гарному стані, це мінімальна кількість із 1992 року. Майже дві третини впевнені, що економіка переживає рецесію.
Американці вважають, що в іпотечній кризі більшою мірою варто звинувачувати представників уряду, а не банки чи покупців будинків та інших позичальників, пише газета. Сорок відсотків вважають, що винні регулятори, 28 відсотків - банки, ще 14 відсотків називають позичальників.
Опитані вважають, що допомогу від уряду повинні одержувати окремі громадяни, а не банки. Очевидна більшість респондентів зізналися, що вони не хочуть, щоб уряд простягав руку допомоги фінансовим інститутам, навіть якщо ці заходи дозволять пом'якшити рецесію.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас