Вінський: Сьогодні завершиться підготовка Укртелекому до продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський: Сьогодні завершиться підготовка Укртелекому до продажу

226
Міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський прогнозує, що сьогодні ”буде поставлена крапка” в оформленні документів щодо приватизації Укртелекому.
Вінський відзначив, що при оформленні документів на приватизацію Укртелекому враховувалися кілька моментів.
”Перше - не можна допустити глобального монополізму на ринку зв'язку України. Друге - не можна позбавити державу можливості державного контролю у випадку надзвичайних ситуацій”, - підкреслив міністр зв'язку.
Також, додав він, “не можна допустити, щоб новий власник Укртелекому міг диктувати свої умови іншим операторам”. За словами Вінського, “все це враховано в документі на приватизацію Укртелекому.
Крім того, міністр відзначив, що є регуляторні моменти, які також враховані в цьому документі.
“Ми будемо забезпечувати абсолютні конкурентні умови в цьому сегменті”, - підкреслив він.
Відповідаючи на запитання щодо можливої ціни Укртелекому, Вінський сказав: “Я не бачив останню цифру, але вона не має значення”.
За його даними, продаж Укртелекому буде проводитися на відкритому аукціоні. ”Тому не має значення, яка буде початкова ціна: 3,5 млрд гривень, 1,5 млрд гривень...”, - сказав міністр.
Говорячи про основних претендентів на приватизацію Укртелекому, Вінський відзначив, що поки рано говорити про список таких претендентів. Він остаточно визначиться після оголошення конкурсу. При цьому міністр відзначив, що серед претендентів є і закордонні учасники.
Міністр також відзначив, що він не є прихильником поділу Укртелекому на підприємства фіксованого і мобільного зв'язку, які можуть бути приватизовані окремо. “Я ніколи не розділяв цієї точки зору”, - відзначив він.
Раніше українська компанія SCM заявила про свій інтерес у покупці Укртелекому.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас