Звільнена співробітниця вимагає від фірми компенсацію 25 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звільнена співробітниця вимагає від фірми компенсацію 25 мільйонів доларів

175
Колишній гендиректор керуючої компанії "Іст кепітал" Діна Жарова-Бербнер подала позов за незаконне звільнення на суму 25 мільйонів доларів, що є рекордом для Росії. Про це пишуть "Ведомости". На думку позивача, вона позбулася свого місця в компанії незаконно.
Шведська інвестиційна група East Capital, що управляє архівами 15 фондів на загальну суму 5,7 мільярдів євро, в 2007 році створила керуючу компанію в Росії, куди була призначена на посаду гендиректора Жарова-Бербнер. Однак через півроку їй запропонували подати у відставку, оскільки гендиректор не підійшла їм за "ритмом роботи".
Однак вона відмовилася писати заяву про відставку, назвавши причину звільнення "професійно не мотивованою і неконструктивною". Після цього керуючий директор головної фірми Юстас Пипинис ліквідував УК, перевівши співробітників з офісу в підвальне технічне приміщення.
На думку Жарової-Бербнер, ліквідацію влаштували спеціально, щоб прибрати її з компанії. Сама гендиректор у цей час була вагітна, і створені умови загрожували народженню або здоров'ю плоду. У лютому 2008 року гендиректора звільнили остаточно. Вона подала в суд, вимагаючи не тільки 250 тисяч доларів на рік фіксованої виплати, але й 24,75 мільйона нефіксованої.
Як вважають юристи, у Жарової-Бербнер є шанси на компенсацію, навіть якщо вона не підписувала трудовий договір з компанією.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас