ПФТС злякався заяв Бернанке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС злякався заяв Бернанке

Фондовий ринок
114
Індекс ПФТС знову пішов униз, знизившись за підсумками торгів у четвер на 0,85%, до 947,4 пункти, на тлі погіршення зовнішньої кон'юнктури. Обсяг торгів продовжив знижуватися.
За підсумками дня булу укладено 181 угода на суму 36 млн. грн., що в 1,5 рази менше, ніж у середовище. Зниження активності на ринку викликано невизначеною ситуацією на світових фондових площадках і поганих новинах зі США.
Серед блакитних фішок у четвер подешевіли акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (на 2,45%), "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" (на 1,71%), Єнакіївського метзаводу (на 1,54%), "Центренерго" (на 1,32%), Укрсоцбанку (на 0,85%, "Укртелекому" (на 0,74%). Акції Сумського НПО ім. Фрунзе подорожчали на 3,2%, "Київенерго" - на 2,9%, "ArcelorMittal Кривій Ріг" - на 2,48%, Авдіївського коксохімзаводу - на 2,45%.
"На цьому тлі ніяких голосних угод укладено не було. Однак варто відзначити, що досить значні коректування були зроблені з акцій просівшого напередодні "Родовід Банку". За день котирування з паперів банку зросли в середньому на 7,6%.
Також у позитивну сторону коректувалися акції Південного ГЗК (+5,4%). Зростання вартості паперів Алчевського коксохімічного заводу пояснюється даними за перший квартал 2008 р. - підприємство збільшило на 17% виробництво коксу", - відзначила Дарина Терещук, фінансовий аналітик ІГ "Арт-Капіитал".
На думку експертів, вичікувальна позиція, що у цей день зайняли інвестори, швидше за все була пов'язана з очікуваним виходом чергової порції статистики в США. " дані, які вийшли під кінець дня, із зайнятості населення та прострочених споживчих кредитів у США виявилися куди гірше, ніж очікувалося.
Ці новини разом з недавнім виступом Бена Бернанке, що вперше визнав можливість настання рецесії в США, швидше за все викличуть чергову хвилю недовіри з боку інвесторів до економіки США, що відіб'ється й на котируваннях українських паперів", - вважає Терещук.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас