Про пацюків і хом'яків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про пацюків і хом'яків

Казна та Політика
421
Анекдот про пацюка і хом'ячка, розказаний Юлією Тимошенко в телеефірі одного із загальнонаціональних каналів, якомога краще ілюструє головний принцип прем'єр-міністра: твоє щастя - у твоїй саморекламі. Голосній, нав'язливій, повсюдній.
Для тих, хто пропустив, коротко переказую. Пацюк запитує хом'ячка: чому при схожості їхніх окремих частин тіла і загального екстер'єру хом'ячків дарують дітям, годують, пестять і плекають, а пацюків зівсюди женуть і труять? "У тебе неправильна інформаційна політика", - відповідає пацюку хом'як.
І хоча Юлія Володимирівна, про що вона сама ж і повідомила, за гороскопом - пацюк, її інформаційна політика - зразок хом'якової правильності.
Зрозуміло, у тому розумінні, як це уявляє собі прем'єр і її команда. Рекламні ролики, що рясно вивалилися на телевізійні екрани до ста днів уряду Тимошенко, були покликані переконати країну в тому, що жити її громадянам стало краще і що телеграми з подяками вони повинні слати за адресою Грушевського, 12.
За кадром при цьому залишилася одна невелика, але істотна деталь: роль Кабінету міністрів у підвищенні, скажімо, тих же соціальних виплат населенню велика, але не ексклюзивна. Є на тій же вулиці Грушевського ще одна державна установа, мешканці якої, якщо вже на те пішло, заслуговують подяки не менше від своїх сусідів.
Адже саме парламент прийняв той Закон "Про державний бюджет України на 2008 рік", яким і передбачене поквартальне підвищення соціальних виплат, яким так "інформаційно правильно" бравує уряд Юлії Тимошенко.
Так, у відповідності зі статтями 58 і 59 цього закону, прожитковий мінімум на 1 січня повинен становити 592 грн., до 1 квітня повинен збільшитися до 605 грн, до 1 липня - до 607 грн., а до 1 жовтня - до 626 грн. Повільне, але впевнене збільшення передбачене законом про держбюджет і для мінімальної заробітної плати: 515 грн. з 1 січня, 525 грн. з 1 квітня, 545 грн., з 1 жовтня, 605 грн., з 1 грудня.
Та й студентські стипендії підвищуються не тільки волею лідера БЮТ, а ще й на виконання бюджетних статей, що пропонують збільшення стипендії, скажімо, студентам вищого навчального закладу III-IV рівнів акредитації з першого січня до 300 грн., а з 1 вересня - до 530.
Зрозуміло, що головною "зіркою" і благодійницею в українській комунальній політквартирі Юлія Володимирівна вважає себе, улюблену. Але ж існують й інші квартиранти: той обгорілу проводку полагодив, цей з газовим стовпчиком розібрався.
От і варто було б віддячити по заслугах і цим людям, не перетягуючи всю ковдру на себе. І навіть залишаючись біло-червоним і пухнастим хом'ячком, не робити з інших - огидних пацюків.
Наталя Марченко
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас