За рік інтернет-шахраї обдурили американців на 239 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік інтернет-шахраї обдурили американців на 239 мільйонів доларів

Кримінал
164
Число американців, що стали жертвами шахраїв в інтернеті, в 2007 році скоротилося, однак загальна сума збитку від махінацій виросла до рекордних 239 мільйонів доларів. Про це повідомляє агентство France Presse з посиланням на звіт ФБР, опублікований 3 квітня.
В 2007 році було зареєстровано 207 тисяч заяв від потерпілих у результаті махінацій в інтернеті, що на 492 скарги менше, ніж в 2006 році. У той же час сума збитку виросла з 198 мільйонів доларів в 2006 році до 239 мільйонів.
Найпоширенішим злочином в інтернеті є або недоставляння товару, купленого на аукціоні, або доставка товару неналежної якості. За словами агента ФБР Джона Хембріка, останнім часом великою популярністю серед аферистів користуються схеми, що пропонують роботу вдома, фінансові піраміди, вимагання грошей на сайтах знайомств, а також збір коштів під приводом благодійності. При цьому, в 75 відсотках випадків жертва залучається за допомогою спаму.
Три чверті потерпілих від шахрайства в інтернеті - чоловіки. Однак, за словами Хембріка, це зовсім не означає, що вони більш довірливі, просто вони більш схильні робити покупки і витрачати великі гроші в інтернеті. Середня сума, на яку обманюють американських чоловіків, дорівнює 765 доларам, жінок - 552 доларам. В 40 відсотках випадків втрати склали від ста до тисячі доларів. В 12 відсотках від 5 до 100 тисяч, а 0,4 відсотки заявили про те, що в інтернеті їх обдурили на суму понад сто тисяч доларів.
Серед організаторів злочинної діяльності в інтернеті переважну більшість становлять чоловіки. Найбільше інтернет-шахраїв, за статистикою, проживає в економічно розвинених штатах США, таких як Каліфорнія, Флорида і Нью-Йорк, а також у Великобританії, Канаді, Італії, Нігерії та Румунії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас