МВФ назвав країни, яким загрожує криза американського типу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ назвав країни, яким загрожує криза американського типу

Нерухомість
2181
Міжнародний валютний фонд назвав Британію, Ірландію, Францію і Нідерланди промислово розвиненими країнами, що найбільшою мірою піддані ризику різкого падіння цін на житло через масштаби буму нерухомості протягом попереднього десятиліття, повідомляє Times.
У новому попередженні, що стосується загрози, що становить для економіки ситуація на ринку житла, МВФ назвав чотири європейські країни найбільш уразливими перед болючою корекцією завищених цін на житло.
Британії загрожує корекція цін на нерухомість, тому що масштаби зростання цих цін означають, що як мінімум 30% їх неможливо пояснити такими фундаментальними факторами як попит на житло і доходи, відзначає МВФ.
Висновки МВФ містяться в одній із глав доповіді World Economic Outlook, що виходить два рази на рік. Її автори закликали центробанки приділяти більше уваги цінам на житло при прийнятті рішень, що стосуються процентних ставок.
На думку МВФ, полегшений доступ до іпотеки в багатих економіках збільшив масштаби впливу ринку житла на економіку в цілому і його роль у змінах процентних ставок, відзначає МВФ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас