Порошенко: НБУ може посилити резервні вимоги до споживчих кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: НБУ може посилити резервні вимоги до споживчих кредитів

Кредит&Депозит
449
Національний банк України (НБУ) розглядає можливості для обмеження темпів зростання споживчого кредитування в країні і, серед іншого, може піти на збільшення вимог до формування резервів під кредити, які видаються без початкового внеску, повідомив голова Ради НБУ Петро Порошенко.
"Це (обмеження споживкредитування ) сьогодні витає в повітрі. Це може бути і певне нормативне обмеження видачі кредитів, у тому числі і споживчих, без початкового внеску... Є в пакеті інструментів: видача кредитів без цього початкового внеску буде мати набагато більш жорсткі вимоги щодо резервування", - сказав Порошенко журналістам у четвер.
Голова Ради НБУ пояснив, що значне збільшення споживчого кредитування в країні значною мірою формувалося за рахунок зовнішніх залучень, що зростали, що несе додаткові ризики для економіки країни в контексті міжнародної кредитної кризи. При цьому, за його оцінкою, проблема рефінансування раніше залучених зовнішніх кредитів постане перед українськими банками повною мірою в 2009 році, тоді як в 2008 році вони з таким завданням можуть упоратися.
Крім того, він відзначив, що інфляція в країні усе ще прискорюється. "Ми, на жаль, поки ще не зламали тенденцію прискореного розвитку інфляції", - сказав Порошенко.
Як повідомлялося, обсяг кредитних вкладень у лютому виріс на 4,5% (з початку року - 6,7%) - до 455,5 млрд грн, у тому числі кредити фізособам виросли на 5,7% (з початку року на 8,6%) - до 168,8 млрд грн). В 2007 році обсяг кредитів фізособам виріс на 97,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас