Венесуела вводить податок на непередбачений прибуток від продажу нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела вводить податок на непередбачений прибуток від продажу нафти

Казна та Політика
98
Через кілька місяців після вигнання двох іноземних енергетичних гігантів уряд Венесуели вирішив ввести додатковий податок з непередбаченого прибутку від продажу нафти, повідомляє Reuters.
“Завдяки високим цінам на нафту, - заявив державному інформаційному агентству ABN один з депутатів парламенту Анхель Родрігез (Angel Rodriguez), доходи нафтових компаній перевищили розумний рівень прибутковості. І один зі способів розподілити ці доходи серед народу, що є власником цієї нафти - це ввести податок з непередбаченого прибутку”.
Податок з непередбаченого прибутку буде становити 50% із суми, що перевищує $70 за барель і 60% із суми, що перевищує $100 за барель.
Родрігез стверджує, що контрольований прихильниками Чавес (Chavez) схвалить відповідний закон на наступному тижні.
Новий податок може ще більше знизити інтерес до приватних інвестицій у виробництво нафти у Венесуелі, звідки недавно були витіснені Exxon Mobil (XOM) і ConocoPhillips (COP).
За офіційними даними, видобуток нафти у Венесуелі, що займає четверте місце за експортом нафти в США, становить 3,3 млн. барелів на день. Однак експерти стверджують, що через захоплення власності приватних компаній і жорстоке оподаткування видобуток скоротився до 2,5 млн. барелів на день.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас