Мінтрансзв'язку змінило правила перевезення пасажирів, вантажів і багажу залізницею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтрансзв'язку змінило правила перевезення пасажирів, вантажів і багажу залізницею

458
Міністерство транспорту та зв'язку України внесло зміни в Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажів і пошти залізничним транспортом.
Згідно з наказом Мінтрансзв’язку №252 від 4 березня, при посадці в поїзд дитини до 14 років співробітники залізниць можуть не перевіряти документи, що підтверджують її вік, якщо вік не викликає сумніву.
Відомство також змінило терміни повернення платежів за невикористаний проїзний документ. Пасажир одержить найбільшу компенсацію, якщо здасть квиток не менше ніж за 24 години до відправлення поїзда, а найнижчу - не менше ніж за шість годин до і не пізніше, ніж через три години після відправлення.
Крім того, змінені терміни повернення платежів для організованих груп пасажирів. "Укрзалізниця" виплатить найбільшу суму, якщо замовники повернуть квитки за п'ять діб до відправлення поїзда, а найнижчу - менше ніж за три доби, але не пізніше ніж через три години після відправлення поїзда.
У Правила також включений новий розділ під назвою "Особливості перевезення інвалідів". Згідно з наказом, передбачений порядок замовлення спеціалізованих вагонів, надання допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями при висадці, посадці і доставці ручної поклажі у вагон і допомогу інвалідам у супроводі по території вокзалу
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас