Єгипет бореться з інфляцією, скасувавши мита на імпортні продукти харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет бореться з інфляцією, скасувавши мита на імпортні продукти харчування

Казна та Політика
168
З метою припинення неконтрольованого зростання цін на продовольство єгипетський уряд скасував на нього ввізні мита."Насамперед, нова тарифна сітка задовольняє інтереси громадян з обмеженими доходами, до того ж вона орієнтована на вирішення економічних проблем", - повідомив газеті "Аль-Ахрам" єгипетський міністр фінансів Юсеф Бутрус Галі.
Відповідно до постанови президента, що публікують єгипетські ЗМІ, мита на товари першої необхідності, тобто на рис, соєве і вершкове масло, молочні продукти і ячмінь, скасовуються повністю. Мита на деякі інші продукти скорочені, повідомляє РІА Новости.
Юсеф Бутрус Галі також повідомив, що уряд вирішив істотно скоротити мита на ввезення таких будматеріалів, як цемент та арматура. Влада вважає, що це призупинить цінове збільшення нерухомості в країні.
Як сказано в єгипетській пресі, ціна продуктового кошика збільшилася на 122% з лютого минулого року по лютий поточного року, а реальні витрати середньостатистичної єгипетської сім'ї зросли на 50%.
У Єгипті рівень інфляції за останні місяці перевищив 12%, внаслідок чого відбулося істотне подорожчання продуктів харчування. Уряд при цьому продовжує субсидіювати деякі продовольчі товари першої необхідності, такі наприклад, як хлібні коржі. Але, проте, субсидованого хліба, зрозуміло, на всіх не вистачає: виникають величезні черги, які вже стали причиною тисняв, що приводять іноді до людських жертв.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас