Голову Samsung викликали до прокуратури у зв'язку з антикорупційним розслідуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голову Samsung викликали до прокуратури у зв'язку з антикорупційним розслідуванням

Кримінал
94
Голову одного з найбільших у Південній Кореї промислових конгломератів Samsung Group Лі Гим Хі викликали на допит для надання свідчень з антикорупційного розслідування, передає Associated Press.
Скандал у Samsung триває вже не перший місяць. Ще в листопаді минулого року колишній високопоставлений співробітник Samsung Group Кім Єн Чер оприлюднив інформацію про наявність в компанії спеціального фонду для хабарів у розмірі 215 млн дол., а також обвинуватив членів родини голови ради директорів Samsung Group Лі Гим Хі в розтраті 65 млн дол., що належать компанії.
Тоді Samsung спростував звинувачення і пригрозив Кім Єн Черу судовим переслідуванням. Проте, після цього президент Південної Кореї Но Му Хен схвалив прийнятий парламентом країни закон про проведення незалежного розслідування відносно найбільшого національного конгломерату, на частку якого припадає майже 25% всього південнокорейського ВНП. Згідно з законопроектом, Но Му Хен, обвинувачений опозицією в отриманні хабарів від Samsung, повинен призначити незалежну комісію, яка займеться розслідуванням звинувачень на адресу компанії в підкупі чиновників і суддів.
Раніше на допит були викликані дружина Лі Гим Хі, яку підозрюють в придбанні картин й інших витворів мистецтва за кошти з банківських рахунків, відкритих на підставних людей, а також син голови Samsung Group і його зять.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас