У Києві з'явиться новий вид муніципального транспорту - експрес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явиться новий вид муніципального транспорту - експрес

237
У Києві буде введений новий вид муніципального транспорту - експрес.
Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.
За словами Басса, роботу експресних автобусних маршрутів планується організувати протягом 2008-2009 р.
Введення експреса обумовлено підвищенням тарифів приватними перевізниками і необхідністю поліпшення якості громадського транспорту м. Києва. Експрес замінить більшу частину маршрутних таксі.
Планується, що тариф буде нижчим, ніж у комунальних маршрутних таксі. У цьому виді транспорту будуть діяти місячні проїзні квитки і надаватися пільги на проїзд для пасажирів згідно із чинним законодавством України.
"До кінця травня цього року ми плануємо організувати рух експреса на маршрутах тролейбусів № 37,46 і на 100% оновити рухомий склад на автобусному маршруті №58", - сказав Басс.
Для експресних маршрутів протягом цього і наступного років за кошти міського бюджету і кошти КП "Київпастранс" планується придбати 500 автобусів середньої місткості, які за своїми характеристиками максимально наближені до автобусів великої місткості.
Нагадаємо, у середині березня столичні маршрутки подорожчали на 25-50 копійок.
У свою чергу Антимонопольний комітет заявив, що не бачить об'єктивних підстав для підвищення тарифів на пасажирські перевезення. "На сьогодні можна встановлювати будь-який тариф, тому що він нічим не обумовлений... ми ніяких аргументів на користь підвищення не одержали", - заявив голова АМКУ Олексій Костусєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас