Президент Зімбабве визнав поразку на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Зімбабве визнав поразку на виборах

Казна та Політика
141
Партія Мугабе програла на парламентських виборах уперше за час його 28-річного правління, а слідом за цим Мугабе визнав поразку і на президентських виборах. Як повідомляє Reuters з посиланням на місцеву газету The Business Day, Мугабе визнав поразку в бесідах із членами сім'ї і радниками.
На парламентських виборах, за офіційними даними, опозиційний Рух за демократичні зміни одержав 96 мандатів, правляча партія ЗАНУ-ПФ - 94; кому дісталися ще 20 мандатів, поки не оголошено. По президентських виборах офіційно не повідомлялися навіть попередні підсумки, опозиція заявляє про перемогу їхнього кандидата.
У середу, 2 квітня, головна офіційна газета Зімбабве написала про можливість другого туру президентських виборів. Це перший натяк з табору влади про те, що президент Роберт Мугабе, імовірно, не набрав більшість голосів.
Раніше, після обробки третини голосів ЦВК Зімбабве повідомляла про перемогу правлячої партії Африканський національний союз Зімбабве - Патріотичний фронт (ЗАНУ-ПФ), що набирала 43% голосів.
За пост президента країни крім діючого президента Роберта Мугабе боролися екс-міністр фінансів Сімба Маконі, що покинув ряди правлячої партії Африканський національний союз Зімбабве - Патріотичний фронт, і старий суперник глави держави, один з лідерів основної опозиційної партії Рух за демократичні зміни Морган Цвангірай. Якщо інформація підтвердиться, президентом африканської країни повинен стати Цвангірай.
Напередодні, сім європейських країн і США закликали владу Зімбабве якомога швидше оголосити підсумки виборів. Голова виборчкому Зімбабве Джордж Чивеше сказав, що причиною затримки стала необхідність ретельно перевірити результати.
Варто відзначити, що країна переживає глибоку економічну кризу: інфляція в Зімбабве встановила світовий рекорд, перевищивши 100 тисяч відсотків на місяць у річному вирахуванні
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас