ЄЦБ очікує уповільнення інфляції ближче до кінця 2008 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ очікує уповільнення інфляції ближче до кінця 2008 р

125
Член ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Клаус Лібшер заявив, що як і раніше прогнозує уповільнення темпів інфляції в державах єврозони ближче до кінця поточного року навіть після того, як вона досягла тривожно небезпечної висоти минулого місяця, повідомило агентство Bloomberg.
"Ми, звичайно ж, бачимо такий зліт у деякі моменти, - заявив він журналістам у Відні в четвер. - Але я як і раніше очікую, що ми побачимо уповільнення інфляції ближче під кінець року".
Споживчі ціни в єврозоні виросли в березні на 3,5% у річному вирахуванні (рекордний підйом за останні 16 років), що істотно перевищує цільовий рівень ЄЦБ 2%.
Європейський центробанк тримає вартість грошей у єврозоні на рівні 4% річних із червня минулого року з метою уповільнення зростання споживчих цін. США, навпаки, скорочують процентні ставки для того, щоб запобігти сповзанню економіки країни в рецесію.
К.Лібшер заявив, що ЄЦБ необхідно "робити все для того, щоб втримати інфляційні очікування від зростання". Проте інфляція "тимчасово злетіла до незадовільно високих рівнів", додав він.
Наступне засідання ЄЦБ, на якому буде обговорюватися питання про розмір процентної ставки, відбудеться 10 квітня
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас