Мінфін виділить додатково 1 млрд гривень на контрактників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін виділить додатково 1 млрд гривень на контрактників

Казна та Політика
120
Понад 1 мільярд гривень додатково виділить Міністерство фінансів на фінансування військової контрактної служби, повідомила прес-служба Мінфіну.
Зокрема, Кабінет Міністрів схвалив підготовлений Мінфіном проект закону про додаткове фінансування військової контрактної служби, що "розроблений з метою прискорення реалізації завдань в 2008 році щодо переходу ЗСУ на контрактну основу".
Як відзначає прес-служба, ресурсом для збільшення Мінфіном витрат на армію стали надпланові надходження в держбюджет від податку на додаткову вартість на завезені на територію України товари. Тому, завдяки успішному виконанню бюджету за перші три місяці поточного року Мінфін виділяє понад 1 мільярд гривень для контрактної служби, говоритися в повідомленні.
Зокрема, додаткові кошти на грошове забезпечення військовослужбовців виділяються в розмірі понад 268 мільйонів, що дозволить забезпечити виплату грошового забезпечення військовослужбовцям за контрактом у розмірі не менше, ніж 1 200 грн. щомісяця.
Для безкоштовного харчування контрактників рядового, сержантського і старшинського складу витрати збільшені на 635 мільйонів гривень.
Серед іншого, на здійснення заходів щодо переведення системи зв'язку Збройних Сил України на цифрові засоби додатково виділено 200 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас