Американські банки зроблять з кризових активів новий бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банки зроблять з кризових активів новий бізнес

427
Американські банки придумали новий спосіб відновити довіру інвесторів, запозичивши його в Європи. Фінансові установи Уолл-стріт вирішили відрізати від себе кризові активи. Як пише Financial Times, вони розробляють плани відділення активів, що знецінилися під час кредитної кризи, від іншого бізнесу, сподіваючись відгородитися від проблем, що виникли, і відновити довіру інвесторів до фінансового сектора. Lehman Brothers, імовірно, є одним з банків, що розглядають можливість відділення або продажу активів, пише газета.
Інші банки, що постраждали від кредитної кризи, включаючи Citigroup, Morgan Stanley і Merrill Lynch, також говорили про бажання ужити заходів для зменшення частки боргового фінансування.
Одночасно зі створенням "поганих" фондів, американські і європейські кредитні організації обговорюють можливість заснування загального фонду для покупки активів, що знецінилися.
Американські банки можуть наслідувати швейцарський UBS, що заявив на цьому тижні про виділення облігацій, забезпечених іпотечними кредитами, в окремий підрозділ. Банк сподівається скоротити свою залежність від активів, що вже принесли йому збитки у розмірі понад 30 млрд дол.
У рамках цієї схеми "погані" активи залишаться на балансі UBS, оскільки банк буде власником створюваного фонду облігацій. У той же час він сподівається продати частки в цих фондах стороннім інвесторам або взагалі відокремити цей бізнес.
Здійснення банками Уолл-стріт подібних планів, які, однак, ще не є остаточними, дозволить їм, принаймні, частково скоротити обсяг активів, що знецінилися, у своїх портфелях за рахунок продажу великих часток у фондах стороннім інвесторам.
За матеріалами:
ФинМаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас