Катар закликає Японію нарощувати інвестиції в близькосхідну нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар закликає Японію нарощувати інвестиції в близькосхідну нафту

Енергетика
82
Катар закликає Японію збільшити інвестиції в проекти геологічної розвідки і видобутку нафти, що ведуться в цій близькосхідній країні, що прагне до 2010 року збільшити видобуток до 1 млн. барелів на день, повідомляє Platts.
За оцінками Platts, у лютому видобуток нафти в Катарі, що входить в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) становив 830 тисяч барелів на день.
Джерело Platts заявило, що, хоча високопоставлені чиновники нафтового міністерства Катару говорили про те, що вітають японські інвестиції поза залежністю від того, мова йде про великі чи дрібні пакети в проектах, на переговорах у Токіо конкретні проекти не називалися.
Нинішня нарада була третім раундом робочих переговорів Об'єднаного економічного комітету, створеного в 2006 році для обговорення можливостей бізнесу та інвестицій між Японією і Катаром.
Під час нинішніх переговорів Японія запропонувала виступити зі спільною заявою на Міжнародному енергетичному форумі, що пройде в Римі 20-22 квітня, і закликати до координації зусиль для охорони нафтових цін на "розумному рівні" на благо світової економіки, повідомило джерело агентства.
Однак Катар заявив, що важливо висловити стурбованість збільшенням цін на сировинні товари і послуги. Він також виявив цікавість до співробітництва з Японією в таких сферах як сонячна енергія і скраплення газу
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас