"Укртатнафта" сподівається на законодавче закріплення пільг при модернізації НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" сподівається на законодавче закріплення пільг при модернізації НПЗ

Енергетика
111
ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) сподівається на державну підтримку при проведенні модернізації потужностей Кременчуцького НПЗ.
Як повідомляється в прес-релізі компанії в четвер, Верховна Рада в березні поточного року не прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання, реконструкції та модернізації діючих і будівництва нових об'єктів нафтопереробної і нафтохімічної галузі", що передбачав надання пільг НПЗ на період проведення модернізація, зокрема, звільнення від сплати податку на додану вартість (ПДВ) на імпортне устаткування
Як відзначено в документі, компанія сподівається на новий державний підхід до вирішення проблем з урахуванням того факту, що даний законопроект знайшов розуміння в профільних міністерствах і відомствах, а також був зафіксований у меморандумі про партнерство між Кабінетом Міністрів і підприємствами, що здійснюють діяльність на внутрішньому ринку нафти та нафтопродуктів.
"Варто підкреслити, що підприємства вітчизняної нафтопереробки потребують якнайшвидшої модернізації, що вимагає активного та системного сприяння на державному рівні", - говориться в прес-релізі.
У цей час "Укртатнафта" реалізує перший етап проекту модернізації виробничих потужностей вартістю 1,4 млрд грн, у тому числі устаткування і матеріали оцінюються в 0,8 млрд. грн.
ЗАТ "Укртатнафта" створено відповідно до указу президента України та указом президента республіки Татарстан в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.
Раніше повідомлялося, що в січні-лютому 2008 року поставки сирої нафти на завод знизилися на 35,9% (на 285,4 тис. тонн) - до 510,0 тис. тонн. Підприємство скоротило переробку нафтової сировини на 38,6% (на 322,5 тис. тонн) - до 513,6 тис. тонн.
"Укртатнафта" експлуатує найбільший в Україні Кременчуцький нафтопереробний завод. Його потужності розраховані на переробку до 18,6 млн тонн сировини на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас