Китай і США відповідальні за стабільний розвиток світової економіки - голова КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і США відповідальні за стабільний розвиток світової економіки - голова КНР

156
У Пекіні надають особливого значення стратегічному економічному діалогу зі США як інструменту розвитку світової економіки, заявив голова КНР Ху Цзиньтао, приймаючи в Пекіні міністра фінансів США Генрі Полсона.
Китай приділяє серйозну увагу розвитку та удосконаленню стратегічного економічного діалогу йа інших механізмів двосторонніх консультацій зі США, цитує китайського лідера центральна газета "Женьмінь жибао".
"Будучи важливими учасниками світової економічної системи, Китай і США несуть загальну відповідальність за забезпечення здорового та стабільного розвитку світової економіки", - підкреслив голова КНР.
Відзначивши помітну результативність минулих трьох раундів стратегічного економічного діалогу між Китаєм і США, Ху Цзиньтао підкреслив важливу роль такого механізму в стимулюванні розвитку торгово-економічного співробітництва двох країн.
"Китай розраховує на посилення контактів і координації зі США в макроекономічній політиці, неухильне підвищення рівня двостороннього торгово-економічного співробітництва, додаючи тим самим загальні зусилля до збереження зростання глобальної економіки і захисту стабільності міжнародних фінансових ринків", - підкреслив Ху Цзиньтао.
Голова КНР позитивно оцінив китайсько-американське торгово-економічне співробітництво і досягнуті результати міждержавних відносин. "Розвиток зв'язків Китаю та США відповідає спільним інтересам сторін і відіграє важливу роль у забезпеченні миру та розвитку на планеті", - підкреслив глава держави.
Зі свого боку, Г.Полсон назвав успішним стратегічний економічний діалог між США і КНР, якому спільно дали старт голова Ху Цзиньтао і президент США Джордж Буш. Міністр відзначив, що сприятливий економічний розвиток КНР і США "допомагає один одному". "Цілісний розвиток відносин між США і Китаєм досить важливий для сторін", - заявив він.
Полсон також висловив надію на продовження зусиль із просування стратегічного економічного діалогу і китайсько-американських зв'язків.
У зустрічі взяли участь віце-прем'єр Держради КНР Ван Цишань, голова МЗС КНР Ян Цзечи і міністр фінансів КНР Се Сюйжень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас