Кабмін проведе ревізію невідшкодованого ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін проведе ревізію невідшкодованого ПДВ

Казна та Політика
129
Кабінет міністрів учора доручив Державній податковій адміністрації (ДПАУ) до 1 липня провести інвентаризацію невідшкодованого ПДВ.
За даними Мінфіну, тільки прострочена податкова заборгованість склала 3,6 млрд гривень.
Податкова повинна провести інвентаризацію реєстру платників ПДВ і суми невідшкодованого податку, а також перевірити заявки, щоб надалі повернути заборгованість.
"У нас навіть є заявки компаній, яких просто не існує", - сказав заступник міністра фінансів Денис Фудашкін. Ініціатором ревізії виступив голова ДПАУ Сергій Буряк, що ще в середині березня попросив прем'єр-міністра Юлію Тимошенко підтримати цю ідею. Тоді він заявив, що в бюджет можна буде повернути близько 3 млрд грн "проблемної" суми податку.
За даними Мінфіну, тільки прострочена податкова заборгованість склала 3,6 млрд грн.
Експерти вважають, що здійснити перевірку можна буде протягом одного місяця, але збільшення відшкодування невигідно податківцям - це може зірвати виконання плану збору податків у бюджет.
Як повідомлялося, раніше перший заступник голови ДПА Олександр Буханевич заявив, що в Україні за січень-лютий 2008 року відшкодовано 4,1 млрд гривень ПДВ, що на 63% більше, ніж за аналогічний період 2007 року
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас